Prodaja karanfila učenika sa teškoćama u razvoju

Poštovani,

Naša škola obrazuje i radno osposobljava učenike sa umanjenim intelektualnim  sposobnostima za neka jednostavna zanimanja kao što su pomoćni moler, pomoćni kuhar, knjigovezac, cvjećar…. Pored intelektualnih poteškoća ova djeca često imaju i kombinovane smetnje, cerebralnu paralizu, autizam, epilepsiju, operativne zahvate i dr. Većina djece dolazi iz  porodica sa nepovoljnim socijalno-ekonomskim  statusom. Neki učenici su bez jednog ili oba roditelja i smjesteni su u domovima za nezbrinutu djecu. Nastava se izvodi po posebnim nastavnim planovima i programima prilagođenim ovim učenicima. Krajnji cilj školovanja jeste radno osposobljavanje ove populacije i njihovo uključivanje u sve društvene tokove.

I ove kao i prethodnih godine, učenici koji se obrazuju za zanimanje pomoćni cvjećar organizuju  prodaju karanfila za 8 Mart. Cilj prodaje je prikupljanje sredstava za organizovanje mature za učenike. S obzirom da učenici nisu u finansijskoj  mogućnosti sami snositi troškove, prodaja karanfila je jedini način realizacije iste. Cijena karanfila je 2,5 KM.

Stoga vas molimo da se odazovete ovom humanitarnom projektu kupovinom karanfila za vaše uposlenike, podržite naš rad i time omogućite obilježavanje mature učenicima naše škole.

U isčekivanja vašeg odgovora srdačno vas pozdravljamo.

            Direktorica škole

                                                                                 Dr.sc.Inga Bišćević

JU Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje

Azize Šaćirbegović 80.

Primatelj: JRT Kantona Sarajevo

Račun primatelja: 1411965320008475

Opština:079

Poziv na broj: 0001703074

Budzetska organizacija: 2103033

VRSTE PRIHODA ZA UPLATE

  • OPŠTINE

Vrsta prihoda: 732116 GRANT

  • MINISTARSTVA

Vrsta prihoda: 732111

  • SINDIKATI ŠKOLA I PRAVNA LICA

Vrsta prihoda: 733112

  • FIZIČKA LICA

Vrsta prihoda: 733111

[drivr id=”1E032PRKZ9yyPhlT0ReRmWYoPg-qcmw2A” type=”application”]