Poziv za nominiranje najboljih učenika javnih srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2019/2020. godini

Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obratilo se Federalno ministrastvo obrazovanja i nauke Bosne i Hercegovine, Pozivom za nominiranje najboljih učenika javnih srednjih škola u Federacije Bosne i Hercegovine u školskoj 2019/2020. godini.
S tim u vezi, potrebno je da nam dostavite prijedlog po 3 najbolja učenika za srednju školu, a na osnovu sljedećih kriterija:
· Uspjeh u učenju;
· Uspjeh u vannastavnim aktivnostima (školskim sekcijama, priredbama i dr.);
· Ostvareni zapaženi rezultati na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima iz različitih nastavnih oblasti;
· Učešće u društveno korisnom volonterskom radu;
· Uspjeh u sportskim, kuturnim i drugim aktivnostima;
· Učešće u projektima i aktivnostima koji razvijaju vještine kritičkog mišljenja i
· Primjerno vladanje u školi.
Dakle, direktori srednjih škola su dužni izvršiti rangiranje potencijalnih kandidatata te Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dostaviti prijedlog 3 prvorangirana učenika iz srednjih škola. Nakon toga, Ministarstvo će dostavljene prijedloge poslati Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke Bosne i Hercegovine.
Napominjemo da je uz prijedloge sa bodovnom listom, zasnovanoj na navedenim kriterijima, neophodno dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje je izvršen izbor najboljih učenika i to: službeni akt škole kojim je nominiran učenik, biografiju učenika, diplome i priznanja za postignute rezultate te kontakt podatke izabranih učenika. Traženu dokumentaciji za 3 najbolja učenika potrebno je dostaviti Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo najkasnije do 2.10.2020. godine.

Pozivom za nominiranje najboljih učenika javnih srednjih škola u Federacije Bosne i Hercegovine u školskoj 2019/2020. godini..pdf

[drivr id=”1Sk3UiqP6DDyLOIiPYXm0Iawgqvo8myRn” type=”application”]