Humanitarna akcija – Emin Erdić

Poštovani/poštovane,

Na osnovu dopisa predsjednice Sindikalne organizacije „Četvrte gimnazije“
Pozivam sve članove Sindikata, Sindikalne organizacije i učenike da se uključe u humanitarnu akciju u skupljanju novčanih sredstava za liječenje jedanaestogodišnjeg sina naše članice sindikata i profesorice Turskog jezika, Amre Erdić. Naime, jedanaestogodišnji sin profesorice Turskog jezika , Amre Erdić, teško je obolio, a potpunu i preciznu dijagnozu u Bosni i Hercegovini nije moguće uspostaviti. Ljekari pretpostavljaju da se radi o karcinomu pluća i medijastinuma. Dijete je u pratnji majke izmješteno na dalju dijagnostiku i liječenje u Tursku za što je potrebno oko 50 000 €.
Obraćam Vam se molbom da se na ovaj poziv na humanitarnu akciju aktivno uključite na taj način što ćete organizovati akciju prikupljanja novčanih sredstava od zaposlenih u vašoj školi, donirati dio finansijskih sredstava iz sredstava Sindikalne organizacije, a u akciju uključiti i učenike putem Vijeća učenika. Prikupljena novčana sredstva uplatiti na transakcijski račun koji je u prilogu ovog dopisa.
Nadamo se da ćete se aktivno uključiti u ovu humanitarnu akciju i još jednom dokazati da naš Sindikat djeluje na principu uzajamnosti i solidarnost i da nećemo našu članicu i njenu porodicu ostaviti samu.

S poštovanjem,

Predsjednik

Faruk Bešlić, prof.