Rješavanje pitanja zajedničke upotrebe lifta u školskim centrima gdje se školuju djeca sa poteškoćama u razvoju.

Poštovani,
zatečeni smo informacijom da se ne dozvoljava korištenje lifta učenicima koji imaju potrebu iz Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje. Prema dostupnim informacijama, zabranu korištenje lifta donijela je direktorica Centra “Vladimir Nazor”.
Ovakvo ponašanje direktorice Centra “Vladimir Nazor” navodi nas na zaključak da ta direktorica nije osposobljena da rukovodi takvom ustanovom, pa čak nije ni socijalno osjetljiva da bude radnik te škole. Poznato je najširoj javnosti da su te dvije škole osnovane sa osnovnim ciljem da se omogući djeci sa poteškoćama u razvoju da ostvare pravo na obrazovanje i osposobljavanje za život i rad. Ovakvo ponašanje direktorice je za svaku osudu javnosti i traži djelovanje nadležnih organa da se ovaj problem riješi u najboljeIn interesu djece.
Sindikat osuđuje ovakvo bahato, necivilizacijsko, neetično i nepedagoško ponašanje direktorice Centra” Vladimir Nazor” pa se na osnovu postupka može steći dojam da direktorica smatra da je to njena privatna ustanova, a ne javna ustanova, u kojoj je direktorica dobila mandat da u ime Vlade Kantona Sarajevo rukovodi tom stanovom. Zahtijevamo od resornog ministra da, u saradnji sa školskim odborima, direktorica ove ustanove riješi ovaj problem u interesu djece i radnika škola.
U osudi ovakvog nepedagoškog i neciviliziranog postupka, koju su iskazali pojedinici i razna udruženja, pridružuje se i Sindikat.
S poštovanjem,