Prodaja karanfila učenika sa teškoćama u razvoju

Poštovani,

 Naša škola obrazuje i radno osposobljava učenike sa umanjenim intelektualnim  sposobnostima za neka jednostavna zanimanja kao što su pomoćni moler, pomoćni tapetar, pomoćni kuhar, knjigovezac, cvjećar…. Pored intelektualnih poteškoća ova djeca često imaju i kombinovane smetnje, cerebralnu paralizu, autizam, skoliozu, epilepsiju, operativne zahvate i dr. Većina djece dolazi iz  porodica sa nepovoljnim socijalno-ekonomskim  statusom. Neki učenici su bez jednog ili oba roditelja, i smjesteni su u domovima za nezbrinutu djecu. Nastava se izvodi po posebnim nastavnim planovima i programima prilagođenim ovim učenicima. Krajnji cilj školovanja jeste radno osposobljavanje ove populacije i njihovo uključivanje u sve društvene tokove.

Ove godine naši učenici koji se obrazuju za zanimanje pomoćni cvjećar, organizuju  prodaju karanfila za 8. Mart. Cilj prodaje je prikupljanje sredstava za matursku ekskurziju, obzirom da učenici nisu u finansijskoj  mogućnosti sami snositi troškove putovanja. Cijena karanfila je 2 KM.

Stoga vas molimo da se odazovete ovom humanitarnom projektu kupovinom karanfila za vaše uposlenike i time omogućite odlazak maturanata na ekskurziju.

U isčekivanja vašeg odgovora srdačno vas pozdravljamo.

Jedinstveni račun trezora KS: 3380002210019263

Budzetska organizacija 21030033

Vrsta prihoda: 732116

Za detaljne informacije i narudzbu stojimo vam na raspolaganju.

Kontakt osoba prof. Hasanović Larisa, tel.  061 779 269

e-mail:hasanovic_larisa@hotmail.com

 

Cio dopis u prilogu: