Ko učenicima u Tuzli prenosi znanje: Kad sistem zakaže, profesor kredu zamijeni “macolom”

U prilogu prenosimo članak sa portala Klix.ba:
Dok su nadležni očito u dubokom snu, poluge u obrazovanju pucaju, a profesori iz škola izlaze s lisicama na rukama zbog pokušaja ubistva te malverzacija prilikom upisivanja prolaznih ocjena i izdavanja diploma o završenom školovanju bez polaganja ispita u zamjenu za novac.

Proteklih dana u javnost zasigurno nije mogla biti poslana strašnija slika od one u kojoj je profesor, koji bi trebao biti uzor učenicima, olovku i kredu zamijenio čekićem, takozvanom “macolom” za razbijanje betona kojom je nanio po život opasne povrede svojim kolegicama koje su i dalje smještene u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Nažalost, tek nakon ovog incidenta počelo se govoriti o brojnim problemima u kojima se nalazi obrazovni sistem u Tuzlanskom kantonu.

Predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja u TK Admir Terzić u razgovoru za Klix.ba kaže da je nedopustivo da se fizički napadi dešavaju bilo gdje, posebno u obrazovnim ustanovama. On navodi da su brojni uzroci doveli do događaja u Gimnaziji “Ismet Mujezinović”.

Cio članak možete pronaći na ovom linku.